Brokkolikrémleves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg brokkoli
- 1 ek margarin
- 1 ek liszt
- 1 pohár tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 2 dl tej
- só
- bors
Elkészítése:
A brokkolit az apróra vágott szárakkal együtt 6 dl sós vízben megfőzzük. A margarinból, lisztből rántást készítünk, kevés vízzel, majd a tejjel felengedjük, a leveshez adjuk.
Felforraljuk, majd összeturmixoljuk. A tejfölt a tojássárgával elkeverjük, hozzámerünk 2-3 ek levest, majd visszaöntjük az egészet a leveshez.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »