Brokkolikrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 30 dkg burgonya
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 húsleveskocka
- 3-5 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Brokkolit rózsáira szedjük, majd megmossuk. Ezek után feldaraboljuk. A burgonyát meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk.A fokhagymát felaprítjuk vagy szét is nyomhatjuk. Ezeket forró olajon megpirítjuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük. Felöntjük annyi vizzel hogy pont ellepje. 15 percig főzzük, majd hozzáöntjük a tejszínt és felforraljuk az egészet. Persze óvatosan nehogy kifusson a tejszín. A levest mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, borsozzuk. A levest előmelegített tányérokba merjük, akár kenyérkockát vagy sajtot is szórhatunk rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »