Brokkoli krémleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 1 db kisebb póréhagyma
- 4 db sárga krumpli
- só
- 1 l csontleves alaplé
- fehérbors
- 2 ek olaj
- őrölt szerecsendió
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- levesgyöngyök levesbetétnek
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk és darabokra vágjuk. A pórét kevés olajon pirítsuk meg, sózzuk és tegyük hozzá a rózsáira szedett brokkolit, majd a feldarabolt burgonyát.
Csontlével öntsük fel és főzzük puhára. Botmixerrel pépesítsük és visszatéve a tűzhelyre, fűszerezzük meg.
A tejszínt a keményítővel keverjük el simára és habarjuk be a levest vele. 2-3 percig hagyjuk melegedni, ezután már nem szabad forralni. Levesgyönggyel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »