Brokkoli krémleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 1 db kisebb póréhagyma
- 4 db sárga krumpli
- só
- 1 l csontleves alaplé
- fehérbors
- 2 ek olaj
- őrölt szerecsendió
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- levesgyöngyök levesbetétnek
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk és darabokra vágjuk. A pórét kevés olajon pirítsuk meg, sózzuk és tegyük hozzá a rózsáira szedett brokkolit, majd a feldarabolt burgonyát.
Csontlével öntsük fel és főzzük puhára. Botmixerrel pépesítsük és visszatéve a tűzhelyre, fűszerezzük meg.
A tejszínt a keményítővel keverjük el simára és habarjuk be a levest vele. 2-3 percig hagyjuk melegedni, ezután már nem szabad forralni. Levesgyönggyel kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »