Brokkoli krémleves recept

Hozzávalók:
- 1/2 fej brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, szerecsendió
- 1 dl főzőtejszín
- csipet szárított petrezselyem
- 5 dkg szeletelt mandula
Elkészítése:
A brokkolit rózsájára szedjük, fokhagymát egészben hozzáadjuk és feltesszük főni 1/5 liter vízzel. Amikor megpuhult botmixerrel átdolgozzuk és kicsit visszatesszük főni. Fűszerezzük, egyet forr és mehet bele a főzőtejszín, 5 percig főzzük és kész.
A mandulát egy zsiradékmentes serpenyőben aranybarnára pirítjuk és a levesbe szórva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »