Borsós galuskás zöldségleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy fej karalábé
- 3 sárgarépa
- 4-5 db krumpli
- fél kg borsó
- 2 közepes fej hagyma
- hagymaszár
- lestyán levél
- petrezselyemzöld
- só, bors, ételízesítő
- olaj
- 1 ek vaj
- liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pirospaprika (fűszer)
- zellerlevél
- 1 TV paprika
Elkészítése: A hagymákat apróra vágjuk. Két darab sárgarépát vékonyra felszeletelünk, a harmadikat lereszeljük. A karalábét csíkokra vágjuk, a negyedét lereszeljük. Három szál petrezselyemzöldet és egy szál zellerlevelet felaprózunk. A hagymaszárat, lestyánlevelet és a maradék zellerlevelet és petrezselyemzöldet csokorba kötjük. A krumplit négybe vágjuk, és felkockázzuk.
Olajat odatesszük forrósodni, majd rátesszük a hagymát és a felszeletelt sárgarépát. Ezeket puhára pároljuk rajta.
Utána félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, ételízesítővel, sóval és borssal, majd felöntjük vízzel.
Ekkor rászórjuk a felaprózott petrezselyemzöldet és zellerlevelet. Hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket, valamint a felszeletelt karalábét, krumplit, borsót. Beletesszük egészbe a TV paprikát, csak vágjuk be, úgy jobban kiadja az ízét.
Lassú tűzön puhára főzzük. A vége előtt 15 perccel, mikor már látjuk, hogy puhulnak a zöldségek, akkor rátesszük a zöld csokrot (petrezselyemzöld, hagymaszár, zellerlevél, lestyánlevél).
A vége előtt 3-4 perccel rászaggatjuk a galuskát. A galuskát, amíg fő a leves, összeállítjuk: 1 ek vajat és 1 tojást összekeverünk, sózzuk, és utána lisztet is hozzáadjuk, szépen eldolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Ezt reszelőn átszűrve adjuk a leveshez a vége előtt 3-4 perccel. Összefőzzük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »