Borsós galuskás zöldségleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy fej karalábé
- 3 sárgarépa
- 4-5 db krumpli
- fél kg borsó
- 2 közepes fej hagyma
- hagymaszár
- lestyán levél
- petrezselyemzöld
- só, bors, ételízesítő
- olaj
- 1 ek vaj
- liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pirospaprika (fűszer)
- zellerlevél
- 1 TV paprika
Elkészítése: A hagymákat apróra vágjuk. Két darab sárgarépát vékonyra felszeletelünk, a harmadikat lereszeljük. A karalábét csíkokra vágjuk, a negyedét lereszeljük. Három szál petrezselyemzöldet és egy szál zellerlevelet felaprózunk. A hagymaszárat, lestyánlevelet és a maradék zellerlevelet és petrezselyemzöldet csokorba kötjük. A krumplit négybe vágjuk, és felkockázzuk.
Olajat odatesszük forrósodni, majd rátesszük a hagymát és a felszeletelt sárgarépát. Ezeket puhára pároljuk rajta.
Utána félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, ételízesítővel, sóval és borssal, majd felöntjük vízzel.
Ekkor rászórjuk a felaprózott petrezselyemzöldet és zellerlevelet. Hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket, valamint a felszeletelt karalábét, krumplit, borsót. Beletesszük egészbe a TV paprikát, csak vágjuk be, úgy jobban kiadja az ízét.
Lassú tűzön puhára főzzük. A vége előtt 15 perccel, mikor már látjuk, hogy puhulnak a zöldségek, akkor rátesszük a zöld csokrot (petrezselyemzöld, hagymaszár, zellerlevél, lestyánlevél).
A vége előtt 3-4 perccel rászaggatjuk a galuskát. A galuskát, amíg fő a leves, összeállítjuk: 1 ek vajat és 1 tojást összekeverünk, sózzuk, és utána lisztet is hozzáadjuk, szépen eldolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Ezt reszelőn átszűrve adjuk a leveshez a vége előtt 3-4 perccel. Összefőzzük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »