Borsóleves extrákkal recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db csirkemáj
- 1 konzerv zöldborsó
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kicsi doboz tejföl
- 1 db kisebb sárgarépa
- 2 db burgonya
- liszt (nokedlihez és habaráshoz)
- só, bors,
- delikát,
- csemege fűszerpaprika
- olaj
Elkészítése:
A hagymát apró kockákra vágom és olajban üvegesre párolom. Ha kész, lehúzom a tűzről, és beleteszem a fűszerpaprikát, majd a 2 db egész csirkemájat teszek bele, és kb 1 perc alatt kicsit megpirítom, ügyelve arra, hogy a paprika ne keseredjen meg. Ekkor felengedem vízzel, sóval, borssal, delikáttal ízesítem, majd főni hagyom. A sárgarépát karikázom, és akkor teszem bele, amikor a máj félig megfőtt. A 2 db krumplit kis kockákra vágom, és a répa után kb 15 perccel adom a leveshez. Amikor már majdnem kész, a konzerv borsót szűrőkanálban lemosom, lecsepegtetem, és a levesbe teszem. Mivel a konzerv borsónak nagyon rövid idő kell, hogy megfőjön, rögtön ezután 1 tojásból nokedlit készítek és beleszaggatom. Amíg fő, addig a tejfölből és 3 csapott evőkanál lisztből habarást készítek, és apró lyukú szűrőn át a levesbe csorgatom, ügyelve arra, hogy a liszt ne csomósodjon be. Megkóstolom, ha még ízesíteni kell,
megteszem. Ezután 5-10 percig kicsi lángon forralom, és kész is. Jó étvágyat! Ezt a mennyiséget én egy 2,5-3 literes fazékban szoktam főzni. Az étel elkészítése nagyon egyszerű, hamar készen van, és szerintem az olcsó kategóriába sorolható. Viszont kifejezetten ízletes, és laktató, én nem is mindig készítek hozzá másodikat, de ha igen, akkor a palacsinta, kitűnő választás hozzá!
Sztori: A 2 éves lányom nem ette meg a zöldborsót, ezért ehhez a cselhez folyamodtam. Amióta így készítem, a gyerek kéri is, hogy legyen borsóleves, és a férjem is szívesebben eszi meg, mint a hagyományos változatot!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »