Borsóleves extrákkal recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db csirkemáj
- 1 konzerv zöldborsó
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kicsi doboz tejföl
- 1 db kisebb sárgarépa
- 2 db burgonya
- liszt (nokedlihez és habaráshoz)
- só, bors,
- delikát,
- csemege fűszerpaprika
- olaj
Elkészítése:
A hagymát apró kockákra vágom és olajban üvegesre párolom. Ha kész, lehúzom a tűzről, és beleteszem a fűszerpaprikát, majd a 2 db egész csirkemájat teszek bele, és kb 1 perc alatt kicsit megpirítom, ügyelve arra, hogy a paprika ne keseredjen meg. Ekkor felengedem vízzel, sóval, borssal, delikáttal ízesítem, majd főni hagyom. A sárgarépát karikázom, és akkor teszem bele, amikor a máj félig megfőtt. A 2 db krumplit kis kockákra vágom, és a répa után kb 15 perccel adom a leveshez. Amikor már majdnem kész, a konzerv borsót szűrőkanálban lemosom, lecsepegtetem, és a levesbe teszem. Mivel a konzerv borsónak nagyon rövid idő kell, hogy megfőjön, rögtön ezután 1 tojásból nokedlit készítek és beleszaggatom. Amíg fő, addig a tejfölből és 3 csapott evőkanál lisztből habarást készítek, és apró lyukú szűrőn át a levesbe csorgatom, ügyelve arra, hogy a liszt ne csomósodjon be. Megkóstolom, ha még ízesíteni kell,
megteszem. Ezután 5-10 percig kicsi lángon forralom, és kész is. Jó étvágyat! Ezt a mennyiséget én egy 2,5-3 literes fazékban szoktam főzni. Az étel elkészítése nagyon egyszerű, hamar készen van, és szerintem az olcsó kategóriába sorolható. Viszont kifejezetten ízletes, és laktató, én nem is mindig készítek hozzá másodikat, de ha igen, akkor a palacsinta, kitűnő választás hozzá!
Sztori: A 2 éves lányom nem ette meg a zöldborsót, ezért ehhez a cselhez folyamodtam. Amióta így készítem, a gyerek kéri is, hogy legyen borsóleves, és a férjem is szívesebben eszi meg, mint a hagyományos változatot!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »