Bográcsos babgulyás recept

Hozzávalók:
- fél kg marhahús vagy sertéshús
- 30 dkg szárazbab (beáztatva)
- 2 ek zsír
- 3 fej hagyma
- 2 paradicsom
- 1 paprika (paradicsom, paprika helyett lehet 3 ek lecsó)
- 2 ek pirospaprika (édesnemes)
- csipetke
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítése:
A húst 2×2 cm méretű kockákra vágom. Az apróra vágott hagymát a zsíron, vagy olajon megfonnyasztom. Hozzáadom a paprikát, valamint a húskockákat,sózom és tovább pirítom. Pár perc után hozzáadom az átnyomott fokhagymagerezdeket,kevés vizet és lefedve kis tűzön párolom. Időnként megkeverem és mindig kevés vizet aláöntve tovább párolom. Fél óra múlva hozzáadom a leszűrt babot és a 2×2 cm-es méretűre vágott paprikát és paradicsomot. Felöntöm 2 liter vízzel és készre főzöm. Az utolsó 10 percben belefőzöm a csipetkét is. Puha kenyérrel és erőspaprikával tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »