Bográcsos babgulyás recept

Hozzávalók:
- fél kg marhahús vagy sertéshús
- 30 dkg szárazbab (beáztatva)
- 2 ek zsír
- 3 fej hagyma
- 2 paradicsom
- 1 paprika (paradicsom, paprika helyett lehet 3 ek lecsó)
- 2 ek pirospaprika (édesnemes)
- csipetke
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítése:
A húst 2×2 cm méretű kockákra vágom. Az apróra vágott hagymát a zsíron, vagy olajon megfonnyasztom. Hozzáadom a paprikát, valamint a húskockákat,sózom és tovább pirítom. Pár perc után hozzáadom az átnyomott fokhagymagerezdeket,kevés vizet és lefedve kis tűzön párolom. Időnként megkeverem és mindig kevés vizet aláöntve tovább párolom. Fél óra múlva hozzáadom a leszűrt babot és a 2×2 cm-es méretűre vágott paprikát és paradicsomot. Felöntöm 2 liter vízzel és készre főzöm. Az utolsó 10 percben belefőzöm a csipetkét is. Puha kenyérrel és erőspaprikával tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »