Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Békési lakodalmas tyúkhúsleves csigatésztával recept

Békési lakodalmas tyúkhúsleves csigatésztával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 tyúk

    kb. 1 kg vegyes leveszöldség:

    • sárgarépa
    • gyökér
    • zeller
    • karalábé
    • hagyma
    • petrezselyemzöld
    • zellerzöld
    • 1 lestyán levél
    • 50 dkg 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos csigatészta
    • néhány szem bors

    Elkészítése:

    A tyúkokat feldaraboljuk, jól átmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Ennek a mennyiségnek 16 literes fazék kell. 1 kanál sót, 1 kiskanál szemes borsot adunk hozzá, és lassú tűzön legalább két óra hosszát főzzük úgy, hogy a lé épp csak gyöngyözzön.

    A jó tyúkleves titka a hosszú főzés. Lakodalmakban sokszor 4 órán keresztül is fő a tyúkleves üstökben. A habját leszedjük.

    Több módon járhatunk el. Az egyik, ha jó háromórás főzés után kivesszük a húsokat, majd a megtisztított, feldarabolt zöldségféléket a zöldfűszerekkel együtt hozzáadjuk a leves esszenciához. A hagymát egészben hagyjuk. Ha véletlenül túl sósnak találjuk a leveslét, tegyünk bele krumplit, ami a sósságát csökkenti.

    Mikor a zöldségek megfőttek, leszűrjük, és azonnal jeges vízbe szedjük ki őket, hogy leálljon a főzés, és roppanósak maradjanak. Rövid ideig hagyjuk csak a jeges vízben, hogy ne hűljenek ki a tálalásig. A házi csigatésztát belefőzhetjük a leveslébe, de külön, sós vízben is megfőzhetjük.

    A levesbe többnyire csak az aprólék és a far-hát kerül bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá