Békési lakodalmas tyúkhúsleves csigatésztával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 tyúk
kb. 1 kg vegyes leveszöldség:
- sárgarépa
- gyökér
- zeller
- karalábé
- hagyma
- petrezselyemzöld
- zellerzöld
- 1 lestyán levél
- 50 dkg 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos csigatészta
- só
- néhány szem bors
Elkészítése:
A tyúkokat feldaraboljuk, jól átmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Ennek a mennyiségnek 16 literes fazék kell. 1 kanál sót, 1 kiskanál szemes borsot adunk hozzá, és lassú tűzön legalább két óra hosszát főzzük úgy, hogy a lé épp csak gyöngyözzön.
A jó tyúkleves titka a hosszú főzés. Lakodalmakban sokszor 4 órán keresztül is fő a tyúkleves üstökben. A habját leszedjük.
Több módon járhatunk el. Az egyik, ha jó háromórás főzés után kivesszük a húsokat, majd a megtisztított, feldarabolt zöldségféléket a zöldfűszerekkel együtt hozzáadjuk a leves esszenciához. A hagymát egészben hagyjuk. Ha véletlenül túl sósnak találjuk a leveslét, tegyünk bele krumplit, ami a sósságát csökkenti.
Mikor a zöldségek megfőttek, leszűrjük, és azonnal jeges vízbe szedjük ki őket, hogy leálljon a főzés, és roppanósak maradjanak. Rövid ideig hagyjuk csak a jeges vízben, hogy ne hűljenek ki a tálalásig. A házi csigatésztát belefőzhetjük a leveslébe, de külön, sós vízben is megfőzhetjük.
A levesbe többnyire csak az aprólék és a far-hát kerül bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »