Békési lakodalmas tyúkhúsleves csigatésztával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 tyúk
kb. 1 kg vegyes leveszöldség:
- sárgarépa
- gyökér
- zeller
- karalábé
- hagyma
- petrezselyemzöld
- zellerzöld
- 1 lestyán levél
- 50 dkg 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos csigatészta
- só
- néhány szem bors
Elkészítése:
A tyúkokat feldaraboljuk, jól átmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Ennek a mennyiségnek 16 literes fazék kell. 1 kanál sót, 1 kiskanál szemes borsot adunk hozzá, és lassú tűzön legalább két óra hosszát főzzük úgy, hogy a lé épp csak gyöngyözzön.
A jó tyúkleves titka a hosszú főzés. Lakodalmakban sokszor 4 órán keresztül is fő a tyúkleves üstökben. A habját leszedjük.
Több módon járhatunk el. Az egyik, ha jó háromórás főzés után kivesszük a húsokat, majd a megtisztított, feldarabolt zöldségféléket a zöldfűszerekkel együtt hozzáadjuk a leves esszenciához. A hagymát egészben hagyjuk. Ha véletlenül túl sósnak találjuk a leveslét, tegyünk bele krumplit, ami a sósságát csökkenti.
Mikor a zöldségek megfőttek, leszűrjük, és azonnal jeges vízbe szedjük ki őket, hogy leálljon a főzés, és roppanósak maradjanak. Rövid ideig hagyjuk csak a jeges vízben, hogy ne hűljenek ki a tálalásig. A házi csigatésztát belefőzhetjük a leveslébe, de külön, sós vízben is megfőzhetjük.
A levesbe többnyire csak az aprólék és a far-hát kerül bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »