Bazsalikomos paradicsomleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 2 személyre:
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 6-8 db friss paradicsom
- 1-2 kk bazsalikom
- 2 gerezd foghagyma
- 1 leveskoca
- só
- bors
- sajt a tálaláshoz
Elkészítése:
A hagymát az olajon üvegesre párolom. Amikor kész, ráöntöm az apró kockára vágott paradicsomot, sózom, borsozom és pár percig kevergetve párolom. Hozzáadom a felaprított foghagymát, majd öntök rá 1- 1,5 l vizet. Amikor ez felforr, beledobom a leveskockát és kb. fél órát főzöm. Ezután botmixerrel összeturmixolom, visszateszem a tűzre és bazsalikommal ízesítem. Ha túl sűrű, egy kis vizet még öntök hozzá. Tálaláskor még sajtot reszelek rá. És kész is! Mindenkinek nagyon jó étvágyat hozzá :)
Tipp:
Idehaza mindenkinek nagyon ízlett, és nem gondoltam volna, de fél órán belül az utolsó cseppig elfogyott :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »