Bazsalikomos paradicsomleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 6-8 db friss paradicsom
- 1-2 kk bazsalikom
- 2 gerezd foghagyma
- 1 leveskoca
- só
- bors
- sajt a tálaláshoz
Elkészítése:
A hagymát az olajon üvegesre párolom. Amikor kész, ráöntöm az apró kockára vágott paradicsomot, sózom, borsozom és pár percig kevergetve párolom. Hozzáadom a felaprított foghagymát, majd öntök rá 1- 1,5 l vizet. Amikor ez felforr, beledobom a leveskockát és kb. fél órát főzöm. Ezután botmixerrel összeturmixolom, visszateszem a tűzre és bazsalikommal ízesítem. Ha túl sűrű, egy kis vizet még öntök hozzá. Tálaláskor még sajtot reszelek rá. És kész is! Mindenkinek nagyon jó étvágyat hozzá :)
Tipp:
Idehaza mindenkinek nagyon ízlett, és nem gondoltam volna, de fél órán belül az utolsó cseppig elfogyott :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

