Bazsalikomos cukkinikrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöldségleveskocka
- só
- őrölt bors
- bazsalikom (ízlés szerint)
- 2 ek mogyoróolaj vagy étolaj
- 5 dl víz
Elkészítése:
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a cukkinit pedig vágjuk kisebb kockákra.
Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal. Keverjük alaposan össze és pár percig pároljuk tovább.
Ezután öntsük fel a vízzel és adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, majd addig főzzük, hogy a cukkini megpuhuljon(esetleg maradék húslevessel is felönthetjük).
Ekkor vegyük le a tűzről, majd ízlés szerint adjunk hozzá a friss bazsalikomot. Ezután botmixerrel pépesítsük a levest (én nem sajnáltam belőle a bazsalikomot, egy maréknyit beletettem). Az összeturmixolt levest ezután már nem kell főzni, rögtön tálalhatjuk.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd csepegtessük meg egy kevéske mogyoróolajjal. Ízlés szerint pirított kifli karikákkal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »