Bandázós lencseleves recept

Hozzávalók:
- 500 g lencse
- 500 g kockázott bacon (ha spórolni akarunk a sima szalonna is megteszi)
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál ételízesítő
- 5 l víz
- 3 dl tejföl
- 3 ek vöröshagymás rántás
Elkészítése:
A lencsét és a kockázott bacont 5 l vízzel felöntöm (6-7 l-es kerámia fazékban), majd teszek hozzá 1 ek sót,1 ek ételízesítőt,beteszem a sütőbe. 1 órát főzöm 250 fokon. Elkészítem a rántást. Meleg rántásban elkeverem a tejfölt, kevés vízzel hígítva és beleöntöm a levesbe, összeforralom. Friss kenyérrel kiváló egy baráti traccspartira. Persze lefagyasztva bármikor elővehető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »