Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos-hagymás kukorica leves recept

Baconos-hagymás kukorica leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2-3 doboz csemege kukorica (néha lehet kapni az édes változatát, nálunk azt jobban szeretik)
    • 4-5 szelet bacon szalonna
    • 3-4 szál újhagyma
    • 1 tömlős kemping sajt
    • tejszín
    • só, bors, majoránna

    Elkészítése:

    A bacon szalonnát apró darabokra vágom az újhagymával együtt. Kevés olíva olajon megdinsztelem a hagymát és a szalonnát. Ráöntöm a kukoricát majd hozzákeverem a sajtot.

    Mehet 2 tömlőnyi is, sokkal krémesebb lesz. Ráadásul az ízekkel is variálhatunk, ha mondjuk füstölt sajtot használunk. Fűszerezem és felöntöm forró vízzel. Néhány percig kell csak főzni, és lehet is sűríteni. Ezúttal kókusz főzőtejszínt használtam, mert amióta a Kamrajava webshop-ból megrendeltem, szinte csak ezt használom.

    Érdemes kipróbálni, mert a kókusz intenzív íze teljesen megbolondítja az ételeket. A leves ezzel el is készült. Mi szeretjük halmozni az élvezeteket, ezért a tálaláskor pirított hagymával és parmezán sajttal szórtuk meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá