Baconos-hagymás kukorica leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2-3 doboz csemege kukorica (néha lehet kapni az édes változatát, nálunk azt jobban szeretik)
- 4-5 szelet bacon szalonna
- 3-4 szál újhagyma
- 1 tömlős kemping sajt
- tejszín
- só, bors, majoránna
Elkészítése:
A bacon szalonnát apró darabokra vágom az újhagymával együtt. Kevés olíva olajon megdinsztelem a hagymát és a szalonnát. Ráöntöm a kukoricát majd hozzákeverem a sajtot.
Mehet 2 tömlőnyi is, sokkal krémesebb lesz. Ráadásul az ízekkel is variálhatunk, ha mondjuk füstölt sajtot használunk. Fűszerezem és felöntöm forró vízzel. Néhány percig kell csak főzni, és lehet is sűríteni. Ezúttal kókusz főzőtejszínt használtam, mert amióta a Kamrajava webshop-ból megrendeltem, szinte csak ezt használom.
Érdemes kipróbálni, mert a kókusz intenzív íze teljesen megbolondítja az ételeket. A leves ezzel el is készült. Mi szeretjük halmozni az élvezeteket, ezért a tálaláskor pirított hagymával és parmezán sajttal szórtuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »