Baconos-hagymás kukorica leves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2-3 doboz csemege kukorica (néha lehet kapni az édes változatát, nálunk azt jobban szeretik)
- 4-5 szelet bacon szalonna
- 3-4 szál újhagyma
- 1 tömlős kemping sajt
- tejszín
- só, bors, majoránna
Elkészítése:
A bacon szalonnát apró darabokra vágom az újhagymával együtt. Kevés olíva olajon megdinsztelem a hagymát és a szalonnát. Ráöntöm a kukoricát majd hozzákeverem a sajtot.
Mehet 2 tömlőnyi is, sokkal krémesebb lesz. Ráadásul az ízekkel is variálhatunk, ha mondjuk füstölt sajtot használunk. Fűszerezem és felöntöm forró vízzel. Néhány percig kell csak főzni, és lehet is sűríteni. Ezúttal kókusz főzőtejszínt használtam, mert amióta a Kamrajava webshop-ból megrendeltem, szinte csak ezt használom.
Érdemes kipróbálni, mert a kókusz intenzív íze teljesen megbolondítja az ételeket. A leves ezzel el is készült. Mi szeretjük halmozni az élvezeteket, ezért a tálaláskor pirított hagymával és parmezán sajttal szórtuk meg.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.