Bableves krumpligombóccal recept

Hozzávalók:
- 20 dkg tarkabab
- 15 dkg füstölt sazlonna
- 15 dkg szárazkolbász
- 1 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa,1 db fehérrépa
- 2 db babérlevél,só,őrölt fűszerpaprika
Krumpligombóchoz
- 25 dkg liszt
- 10 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése: Babot egy éjszakára beáztatjuk.Másnap a hagymát,fokhagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk.Szalonnát kis kockára daraboljuk.Zöldségeket kockára vágjuk. Egy nagyobb lábosba felforrósítjuk 3 ek olajat,megpirítjuk rajt a szalonnát,rátesszük a kockára vágott hagymát,hozzáadjuk a fokhagymát és felengedjük1.5 l vízzel és felforrósítjuk. Babot leszűrjük és azt is a lébe tesszük,lassú tűzőn lefedve főzzük(kb 1 óra). Amikor félig megfőtt a bab,beletesszük a zöldségeket,babérlevelet és ha kell pótoljuk a vizet. és sózzuk. Ha már puha a bab beletesszük a karikára szeletelt kolbászt,megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a gombócokat.10-15 percig még főzzük.
Krumpligombóc:
Krumplit megpucoljuk felkockázzuk és sós vízbe megfőzzük.Leszűrjük,áttörjük hagyjuk kihűlni majd összekeverjük a tojással, liszttel, sóval ízesítjük és kis gombócokat formálunk belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »