Almás szilvakrémleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 2 nagyobb alma (35 dkg)
- 50 dkg szilva
- 2 ek cukor
- 1 csipet só
- 1 csapott kk őrölt fahéj
- 0,3 kk őrölt szegfűszeg
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk.
Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel.
Ha a gyümölcsök már megpuhultak, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.
Jól behűtve kínáljuk.
Tipp:
Idényen kívül befőtt szilvából is készíthető.
Ha egy kicsit különlegesebbre vágyunk, dobjunk bele 1-2 mentalevelet, garantáltan nem rontja el :-)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.