Almakrémleves recept

Hozzávalók:
- 4 nagyobb alma
- 1 tk citromlé
- 0,5 kk őrölt fahéj
- 1 nagy csipet só
- 2 ek cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 2 db szegfűszeg
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük és a gyümölcsöt apróra vágjuk. Egy kisebb fazékba tesszük, meglocsoljuk a citrom levével, megszórjuk a sóval, fahéjjal, cukorral és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.
Ha az alma puhára főtt, merülő mixerrel pépesítjük. Hagyhatunk benne alma darabokat ízlés szerint. Beleszórjuk a szegfűszeget.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a meleg levesből pár kanállal felhígítjuk és állandóan kevergetve a levesbe csorgatjuk.
Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.
Mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Ez egy igen egyszerű, gyümölcsös krémleves. Télen melegen, nyáron jól behűtve az igazi.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »