Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almakrémleves recept

Almakrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb alma
    • 1 tk citromlé
    • 0,5 kk őrölt fahéj
    • 1 nagy csipet só
    • 2 ek cukor
    • 1 ek vaníliás pudingpor
    • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
    • 2 db szegfűszeg
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük és a gyümölcsöt apróra vágjuk. Egy kisebb fazékba tesszük, meglocsoljuk a citrom levével, megszórjuk a sóval, fahéjjal, cukorral és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.

    Ha az alma puhára főtt, merülő mixerrel pépesítjük. Hagyhatunk benne alma darabokat ízlés szerint. Beleszórjuk a szegfűszeget.

    A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a meleg levesből pár kanállal felhígítjuk és állandóan kevergetve a levesbe csorgatjuk.

    Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.

    Mentalevéllel díszítve tálaljuk.

    Tipp:

    Ez egy igen egyszerű, gyümölcsös krémleves. Télen melegen, nyáron jól behűtve az igazi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá