Almakrémleves recept

Hozzávalók:
- 4 nagyobb alma
- 1 tk citromlé
- 0,5 kk őrölt fahéj
- 1 nagy csipet só
- 2 ek cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 2 db szegfűszeg
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük és a gyümölcsöt apróra vágjuk. Egy kisebb fazékba tesszük, meglocsoljuk a citrom levével, megszórjuk a sóval, fahéjjal, cukorral és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.
Ha az alma puhára főtt, merülő mixerrel pépesítjük. Hagyhatunk benne alma darabokat ízlés szerint. Beleszórjuk a szegfűszeget.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a meleg levesből pár kanállal felhígítjuk és állandóan kevergetve a levesbe csorgatjuk.
Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.
Mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Ez egy igen egyszerű, gyümölcsös krémleves. Télen melegen, nyáron jól behűtve az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »