Víg legények tortája recept
                            Hozzávalók:
- 3 db kerek pizzalap
 - 1 db közepes póréhagyma
 - 20 dkg natúr vajkrém
 - só
 - őrölt fekete bors
 - köménymag
 - 20 dkg tehéntúró
 - 1 pohár tejföl
 - 1 kk. mustár
 - pirospaprika
 - 1 fej vöröshagyma vagy lila hagyma
 - fokhagyma
 
Elkészítése:
A pizzalapok mindkét oldalát olajon megpirítjuk.
A pórés krémet elkészítjük: a hagymát felszeleteljük, hozzáadjuk a vajkrémet, majd sózzuk, borsozzuk.
A körözötthöz áttörjük a túrót, hozzáadjuk a tejfölt, beleaprítjuk a hagymát és az apróra vágott fokhagymát, sózzuk.
Beletesszük a pirospaprikát, mustárt, köményt.
Az alsó pizzalapot megkenjük a pórés krémmel, a következőt körözöttel.
Ezután a harmadik lapot is megkenjük a maradék körözöttel.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd szalámival díszítjük a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

