Víg legények tortája recept

Hozzávalók:
- 3 db kerek pizzalap
- 1 db közepes póréhagyma
- 20 dkg natúr vajkrém
- só
- őrölt fekete bors
- köménymag
- 20 dkg tehéntúró
- 1 pohár tejföl
- 1 kk. mustár
- pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma vagy lila hagyma
- fokhagyma
Elkészítése:
A pizzalapok mindkét oldalát olajon megpirítjuk.
A pórés krémet elkészítjük: a hagymát felszeleteljük, hozzáadjuk a vajkrémet, majd sózzuk, borsozzuk.
A körözötthöz áttörjük a túrót, hozzáadjuk a tejfölt, beleaprítjuk a hagymát és az apróra vágott fokhagymát, sózzuk.
Beletesszük a pirospaprikát, mustárt, köményt.
Az alsó pizzalapot megkenjük a pórés krémmel, a következőt körözöttel.
Ezután a harmadik lapot is megkenjük a maradék körözöttel.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd szalámival díszítjük a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »