Vendégváró őzgerinc recept

Hozzávalók:
- 1 kg mexikói zöldségkeverék
- 5 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 450 gr tejföl
- 0,5 tubus majonéz (nagy)
- 1 ek. mustár
- pici citromlé
- 20 gr étkezési zselatin
- 1 db húsleveskocka
Díszítéshez:
- 1 db pritaminpaprika
- petrezselyem levél
- 1 db retek
Elkészítése:
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A majonézt, tejfölt, mustárt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a citromlevet. A zöldségeket óvatosan hozzáadjuk. 1 dl langyos vízben feloldjuk a leveskockát és a zselatint és a masszához keverjük. Egy formát folpackkal kibélelünk és a massza felét beleöntjük, a közepébe helyezzük a megpucolt főtt tojásokat és beborítjuk a massza másik felével. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára. Majd levesszük róla a folpackot, egy tálcára borítjuk. Pritaminpaprikából szirmokat vágunk, retekből pedig a virág közebét és kidíszítjük a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »