Vendégváró őzgerinc recept
Hozzávalók:
- 1 kg mexikói zöldségkeverék
- 5 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 450 gr tejföl
- 0,5 tubus majonéz (nagy)
- 1 ek. mustár
- pici citromlé
- 20 gr étkezési zselatin
- 1 db húsleveskocka
Díszítéshez:
- 1 db pritaminpaprika
- petrezselyem levél
- 1 db retek
Elkészítése:
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A majonézt, tejfölt, mustárt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a citromlevet. A zöldségeket óvatosan hozzáadjuk. 1 dl langyos vízben feloldjuk a leveskockát és a zselatint és a masszához keverjük. Egy formát folpackkal kibélelünk és a massza felét beleöntjük, a közepébe helyezzük a megpucolt főtt tojásokat és beborítjuk a massza másik felével. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára. Majd levesszük róla a folpackot, egy tálcára borítjuk. Pritaminpaprikából szirmokat vágunk, retekből pedig a virág közebét és kidíszítjük a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

