Vendégváró őzgerinc recept

Hozzávalók:
- 1 kg mexikói zöldségkeverék
- 5 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 450 gr tejföl
- 0,5 tubus majonéz (nagy)
- 1 ek. mustár
- pici citromlé
- 20 gr étkezési zselatin
- 1 db húsleveskocka
Díszítéshez:
- 1 db pritaminpaprika
- petrezselyem levél
- 1 db retek
Elkészítése:
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A majonézt, tejfölt, mustárt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a citromlevet. A zöldségeket óvatosan hozzáadjuk. 1 dl langyos vízben feloldjuk a leveskockát és a zselatint és a masszához keverjük. Egy formát folpackkal kibélelünk és a massza felét beleöntjük, a közepébe helyezzük a megpucolt főtt tojásokat és beborítjuk a massza másik felével. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára. Majd levesszük róla a folpackot, egy tálcára borítjuk. Pritaminpaprikából szirmokat vágunk, retekből pedig a virág közebét és kidíszítjük a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »