Tükörtojás süti recept

Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a sütőport,belereszeljük a narancs vagy citrom héját (ki melyiket szereti), majd belekeverjük a porcukrot, a margarint elmorzsoljuk benne és hozzáadjuk a tojásokat. Fél órára legalább hűtőbe tesszük, majd sütőpapírra halmozzuk kis kupacokba a viszonylag lágy tésztát (teáskanállal a legcélszerűbb). Előmelegített sütőben 180 fokon 12-14 perc alatt sül meg.
Közben míg sül, elkészíthetjük a cukormázat(ez lesz a “tükörtojás” fehér része). A porcukrot, a narancs vagy citromlevet (csak keveset az íze kedvéért) habosra keverjük a tojásfehérjével.
A gumicukrokat beáztatjuk meleg vízbe hogy kicsit puhuljon majd pár perc után leöntjük róla a vizet.
Amikor kihűlt a tészta szépen elkenjük rajta a cukormázat úgy hogy azon se túl sok, se túl kevés máz ne legyen! Fontos, hogy egyesével kell megcsinálni a “tükörtojásokat” mert ha későn helyezzük rá a gumicukrot akkor a cukormázba nem tudjuk szépen beletenni úgy hogy az körülfogja és vagy nagyon el fog állni és nem lesz meg a hatás vagy egyszerűen le fog esni róla ha a máz megszárad.
Sztori: Nagy sikert aratott, először senkinek nem esett le hogy sütemény! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »