Tükörtojás süti recept

Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a sütőport,belereszeljük a narancs vagy citrom héját (ki melyiket szereti), majd belekeverjük a porcukrot, a margarint elmorzsoljuk benne és hozzáadjuk a tojásokat. Fél órára legalább hűtőbe tesszük, majd sütőpapírra halmozzuk kis kupacokba a viszonylag lágy tésztát (teáskanállal a legcélszerűbb). Előmelegített sütőben 180 fokon 12-14 perc alatt sül meg.
Közben míg sül, elkészíthetjük a cukormázat(ez lesz a “tükörtojás” fehér része). A porcukrot, a narancs vagy citromlevet (csak keveset az íze kedvéért) habosra keverjük a tojásfehérjével.
A gumicukrokat beáztatjuk meleg vízbe hogy kicsit puhuljon majd pár perc után leöntjük róla a vizet.
Amikor kihűlt a tészta szépen elkenjük rajta a cukormázat úgy hogy azon se túl sok, se túl kevés máz ne legyen! Fontos, hogy egyesével kell megcsinálni a “tükörtojásokat” mert ha későn helyezzük rá a gumicukrot akkor a cukormázba nem tudjuk szépen beletenni úgy hogy az körülfogja és vagy nagyon el fog állni és nem lesz meg a hatás vagy egyszerűen le fog esni róla ha a máz megszárad.
Sztori: Nagy sikert aratott, először senkinek nem esett le hogy sütemény! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »