Tükörtojás süti recept
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a sütőport,belereszeljük a narancs vagy citrom héját (ki melyiket szereti), majd belekeverjük a porcukrot, a margarint elmorzsoljuk benne és hozzáadjuk a tojásokat. Fél órára legalább hűtőbe tesszük, majd sütőpapírra halmozzuk kis kupacokba a viszonylag lágy tésztát (teáskanállal a legcélszerűbb). Előmelegített sütőben 180 fokon 12-14 perc alatt sül meg.
Közben míg sül, elkészíthetjük a cukormázat(ez lesz a “tükörtojás” fehér része). A porcukrot, a narancs vagy citromlevet (csak keveset az íze kedvéért) habosra keverjük a tojásfehérjével.
A gumicukrokat beáztatjuk meleg vízbe hogy kicsit puhuljon majd pár perc után leöntjük róla a vizet.
Amikor kihűlt a tészta szépen elkenjük rajta a cukormázat úgy hogy azon se túl sok, se túl kevés máz ne legyen! Fontos, hogy egyesével kell megcsinálni a “tükörtojásokat” mert ha későn helyezzük rá a gumicukrot akkor a cukormázba nem tudjuk szépen beletenni úgy hogy az körülfogja és vagy nagyon el fog állni és nem lesz meg a hatás vagy egyszerűen le fog esni róla ha a máz megszárad.
Sztori: Nagy sikert aratott, először senkinek nem esett le hogy sütemény! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

