Tejbegríz recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 15 dkg búzadara
- 10 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- egy pici só
Elkészítés:
A tejet tegyük fel melegedni, amíg felforr, keverjük el a száraz hozzávalókat, vagyis a grízt, a cukrot, a vaníliás cukrot, és a csipetnyi sót. Ha a tej felforrt, akkor öntsük bele a grízes keveréket, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a gríz meg nem puhul, illetve amíg krémes állagot nem kapunk.
A tejbegrízt még melegen, cukros kakaóporral, vagy fahéjjal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »