Tejbegríz recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 15 dkg búzadara
- 10 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- egy pici só
Elkészítés:
A tejet tegyük fel melegedni, amíg felforr, keverjük el a száraz hozzávalókat, vagyis a grízt, a cukrot, a vaníliás cukrot, és a csipetnyi sót. Ha a tej felforrt, akkor öntsük bele a grízes keveréket, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a gríz meg nem puhul, illetve amíg krémes állagot nem kapunk.
A tejbegrízt még melegen, cukros kakaóporral, vagy fahéjjal kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »