Tejbegríz recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 15 dkg búzadara
- 10 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- egy pici só
Elkészítés:
A tejet tegyük fel melegedni, amíg felforr, keverjük el a száraz hozzávalókat, vagyis a grízt, a cukrot, a vaníliás cukrot, és a csipetnyi sót. Ha a tej felforrt, akkor öntsük bele a grízes keveréket, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a gríz meg nem puhul, illetve amíg krémes állagot nem kapunk.
A tejbegrízt még melegen, cukros kakaóporral, vagy fahéjjal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »