Nyalóka süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 320 g vaj vagy margarin
- 190 g porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 650 g liszt
- ételszínezék (sárga, piros, kék, zöld)
- fogpiszkáló vagy hurkapálcika
Elkészítése:
A hozzávalókat (a színezék kivételével) sima tésztává gyúrjuk össze (fontos, hogy ne ragadjon).
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket színezzük. A tésztát jól össze kell gyúrni a színezékkel, hogy a szín egyenletesen eloszolhasson. Ezután a tésztát 1-2 órára a hűtőbe tesszük és pihenni hagyjuk.
Miután kivettük a hűtőből, mindegyik színes labdát deszkán külön-külön kinyújtjuk, majd a lapokat egymásra helyezzük.
Ezután a lapokat feltekerjük, a tekercset pedig szeletekre vágjuk.
A szeleteket sütőpapírral bevont tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 12 percen át sütjük őket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »