Nyalóka süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 320 g vaj vagy margarin
- 190 g porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 650 g liszt
- ételszínezék (sárga, piros, kék, zöld)
- fogpiszkáló vagy hurkapálcika
Elkészítése:
A hozzávalókat (a színezék kivételével) sima tésztává gyúrjuk össze (fontos, hogy ne ragadjon).
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket színezzük. A tésztát jól össze kell gyúrni a színezékkel, hogy a szín egyenletesen eloszolhasson. Ezután a tésztát 1-2 órára a hűtőbe tesszük és pihenni hagyjuk.
Miután kivettük a hűtőből, mindegyik színes labdát deszkán külön-külön kinyújtjuk, majd a lapokat egymásra helyezzük.
Ezután a lapokat feltekerjük, a tekercset pedig szeletekre vágjuk.
A szeleteket sütőpapírral bevont tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 12 percen át sütjük őket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »