Nyalóka süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 320 g vaj vagy margarin
- 190 g porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 650 g liszt
- ételszínezék (sárga, piros, kék, zöld)
- fogpiszkáló vagy hurkapálcika
Elkészítése:
A hozzávalókat (a színezék kivételével) sima tésztává gyúrjuk össze (fontos, hogy ne ragadjon).
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket színezzük. A tésztát jól össze kell gyúrni a színezékkel, hogy a szín egyenletesen eloszolhasson. Ezután a tésztát 1-2 órára a hűtőbe tesszük és pihenni hagyjuk.
Miután kivettük a hűtőből, mindegyik színes labdát deszkán külön-külön kinyújtjuk, majd a lapokat egymásra helyezzük.
Ezután a lapokat feltekerjük, a tekercset pedig szeletekre vágjuk.
A szeleteket sütőpapírral bevont tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 12 percen át sütjük őket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

