Mikulás pálca recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 8 ek kristálycukor
- 1 db narancs reszelt héja
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk fahéj
- 1/2 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- piros ételszínező
Elkészítése:
A lisztet,cukrot margarint,fahéjat,sütőport,tojásokat,reszelt narancshéjat és a vaníliás cukrot összegyúrjuk. Elfelezzük a tésztát és az egyik felébe beletesszük a piros színezőt annyit,hogy szép színe legyen. Kis darabokat vágunk le mindkettő tésztából és vékony szálakat sodrunk belőle,majd összefonjuk. Kb 15 cm hosszú fonatokat vágunk le és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tetejét kampó alakúra hajtjuk. 180 fokon 15 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »