Mikulás pálca recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 8 ek kristálycukor
- 1 db narancs reszelt héja
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk fahéj
- 1/2 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- piros ételszínező
Elkészítése:
A lisztet,cukrot margarint,fahéjat,sütőport,tojásokat,reszelt narancshéjat és a vaníliás cukrot összegyúrjuk. Elfelezzük a tésztát és az egyik felébe beletesszük a piros színezőt annyit,hogy szép színe legyen. Kis darabokat vágunk le mindkettő tésztából és vékony szálakat sodrunk belőle,majd összefonjuk. Kb 15 cm hosszú fonatokat vágunk le és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tetejét kampó alakúra hajtjuk. 180 fokon 15 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »