Lekvárral töltött sünik recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- 5 dl tej
- 1 dkg só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- kemény lekvár
- tojás a lekenéshez.
Elkészítése:
A lisztet szitáljuk egy mélyebb tálba, és nyomjunk a közepébe mélyedést. Ebbe morzsoljuk az élesztőt, kevés tejben feloldjuk a cukrot, ráöntjük az élesztőre, és kelesszük 15 percig.
Ezután tegyük hozzá az olaj kivételével a többi hozzávalót is, és jól dagasztjuk ki. Mikor kidagasztottuk, hozzádagasztjuk az olajat is. Letakarva, meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát deszkára borítjuk, mérjük ki mekkora süniket szeretnénk (én 10 db-ot vágtam), osszuk el a tésztát, és formáljuk gombóc alakúra. Kicsit kivágunk belőle a lábaknak, a többit ellapítjuk, beleteszünk egy kiskanál kemény lekvárt, a széleket behajtjuk, jól összenyomjuk és alulra tesszük.
Ollóval bevagdossuk, így kialakítjuk a tüskéket. A kivett tésztából kivágjuk a lábakat, lekenjük felvert tojással és beillesztjük a süni alá. Szemes borsból szemeket rakunk, és cukordíszből az orrocskáját. Így folytatjuk, amíg az összes elkészül.
Felvert tojással lekenjük, 180 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »