Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekvárral töltött sünik recept

Lekvárral töltött sünik
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 2 ek cukor
    • 5 dl tej
    • 1 dkg só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl olaj
    • kemény lekvár
    • tojás a lekenéshez.

    Elkészítése:

    A lisztet szitáljuk egy mélyebb tálba, és nyomjunk a közepébe mélyedést. Ebbe morzsoljuk az élesztőt, kevés tejben feloldjuk a cukrot, ráöntjük az élesztőre, és kelesszük 15 percig.

    Ezután tegyük hozzá az olaj kivételével a többi hozzávalót is, és jól dagasztjuk ki. Mikor kidagasztottuk, hozzádagasztjuk az olajat is. Letakarva, meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

    A megkelt tésztát deszkára borítjuk, mérjük ki mekkora süniket szeretnénk (én 10 db-ot vágtam), osszuk el a tésztát, és formáljuk gombóc alakúra. Kicsit kivágunk belőle a lábaknak, a többit ellapítjuk, beleteszünk egy kiskanál kemény lekvárt, a széleket behajtjuk, jól összenyomjuk és alulra tesszük.

    Ollóval bevagdossuk, így kialakítjuk a tüskéket. A kivett tésztából kivágjuk a lábakat, lekenjük felvert tojással és beillesztjük a süni alá. Szemes borsból szemeket rakunk, és cukordíszből az orrocskáját. Így folytatjuk, amíg az összes elkészül.

    Felvert tojással lekenjük, 180 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá