Lehetetlen pite a’la tejpite feltúrbózva recept

Hozzávalók :
20 X 28cm-es kerámia sütőtálhoz
- 8 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- 6 dkg kókuszreszelék
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk vanília kivonat
- 12 dkg olvasztott vaj
- 6 dkg szeletelt mandula
- 500 ml tej
Elkészítése:
Kezdetnek a sütőt izzítjuk 180 fokra (légkeverésest 160 fokra).
A tojásokat, cukrot, lisztet, kókuszreszeléket, vaníliát, olvasztott vajat, a szeletelt mandula felét kézi robotgéppel összekeverjük, majd apránként hozzáöntjük a tejet és azzal is átkeverjük.
Kivajazzuk a sütőtálunkat , aminek lehetőleg magas oldala legyen. Beleöntjük a híg keveréket (Tudom-tudom…ennél a résznél én is elbizonytalanodtam! Folytasd csak bátran :), 30-35 percig sütjük a sütőben.
Kivesszük és jól megszórjuk a maradék mandulával és még kb 10 percig sütjük.
Tipp:
Amennyiben az illatok nem csigáztak fel annyira,várd meg amíg kihűl és akkor szeld csak fel. Nálam sajna nem nagyon látszik, de 3 sávos sütit kell, hogy kapjál. Az alja pite szerű, középen krémes, legfelül pedig ropogós a kókusztól és mandulaforgácstól
Idény gyümivel,vagy akár vanília öntettel is szervírozhatod, garantálom többször is el fogod készíteni.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »