Lehetetlen pite a’la tejpite feltúrbózva recept
Hozzávalók :
20 X 28cm-es kerámia sütőtálhoz
- 8 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- 6 dkg kókuszreszelék
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk vanília kivonat
- 12 dkg olvasztott vaj
- 6 dkg szeletelt mandula
- 500 ml tej
Elkészítése:
Kezdetnek a sütőt izzítjuk 180 fokra (légkeverésest 160 fokra).
A tojásokat, cukrot, lisztet, kókuszreszeléket, vaníliát, olvasztott vajat, a szeletelt mandula felét kézi robotgéppel összekeverjük, majd apránként hozzáöntjük a tejet és azzal is átkeverjük.
Kivajazzuk a sütőtálunkat , aminek lehetőleg magas oldala legyen. Beleöntjük a híg keveréket (Tudom-tudom…ennél a résznél én is elbizonytalanodtam! Folytasd csak bátran :), 30-35 percig sütjük a sütőben.
Kivesszük és jól megszórjuk a maradék mandulával és még kb 10 percig sütjük.
Tipp:
Amennyiben az illatok nem csigáztak fel annyira,várd meg amíg kihűl és akkor szeld csak fel. Nálam sajna nem nagyon látszik, de 3 sávos sütit kell, hogy kapjál. Az alja pite szerű, középen krémes, legfelül pedig ropogós a kókusztól és mandulaforgácstól
Idény gyümivel,vagy akár vanília öntettel is szervírozhatod, garantálom többször is el fogod készíteni.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

