Kókuszos szívek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl cukor
- 3 dl liszt
- csipet só
- 4 ek napraforgó olaj
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 ek kókuszreszelék
Töltelék:
- 4 ek olaj
- 3 ek liszt
- 3 dl tej
- 10 dkg (fél cs) kókuszreszelék
- ízlés szerint cukor
Máz:
- 10 dkg porcukor
- 3 ek kakaó
- 3 ek víz
- 1 ek margarin
Elkészítése:
Tészta:
A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük.
Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjében.
Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a kókusszal elkevert lisztet, hogy a hab ne törjön meg.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, és aranybarnára sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben is süthetjük.
Mikor kihűlt, szív alakú formával kivágjuk a piskótát, a szíveket kettévágjuk, rákenjük az alsó lapra a tölteléket, majd rárakjuk a következő szív alakú piskótát, azt is lekenjük töltelékkel, és rá megint piskóta, hogy háromszintes legyen.
A tetejüket lekenjük mázzal, majd szórunk rá kókuszreszeléket.
Hűtőbe tesszük, ha megdermedt a máz, már fogyasztható is.
Elkészítjük a tölteléket:
Az olajat feltesszük forrósítani, majd beletesszük a lisztet, és elkeverjük.
Mikor habzik, beleöntjük a tejet, a cukrot és a kókuszreszeléket, elkeverjük. Kenhető masszát kell kapnunk, ha túl sűrű, akkor adjunk még hozzá tejet, és főzzük addig, amíg meg nem kapjuk a kenhető masszát.
Máz elkészítése:
Egy kis lábasba teszünk mindent, és addig keverjük lassú tűzön, míg egynemű masszává nem válik.
Tipp:
1 éves fordulónkra készítettem, még át sem adtam a páromnak, anyukám már lopikázott belőle. Mondta, hogy isteni finom. :) A Párom pedig 2 perc alatt megevett vagy 5-öt. Szinte azonnal elfogyott. :)