Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hólabda recept

Hólabda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg porcukor
    • 8 evőkanál forró víz
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál kakaó

    A krémhez:

    • 1/2 l tej
    • 5 evőkanál liszt
    • 25 dkg vaj, vagy margarin
    • 20 dkg porcukor
    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot. Zsírozott tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, tűpróbáig sütjük.

    Krém: A tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.

    Tipp:

    Kókusz csak az oldalán legyen. Kissé időigényes, de nagyon mutatós és finom sütemény. 

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá