Házi nutella recept
Hozzávalók:
- 20 dkg pörkölt török mogyoró
- 30 dkg étcsokoládé
- 2 ek cukrozott sűrített tej
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A mogyorót daráljuk le annyira, hogy egy mogyoró masszát kapjunk.
Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd adjuk hozzá a tejszínt és a sűrített tejet.
A mogyorómasszát keverjük a csokihoz, és kész is a házi nutellánk, már csak le kell hűteni és megenni :)
Tipp:
Ha kicsit hígabbra szeretnéd csinálni, még 1 dl tejet is adhatsz hozzá!
A házi nutella kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 32 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

