Házi jó reggelt keksz recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor (én édesítőt használtam)
- 20 dkg margarin
- 3 ek virágméz
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg graham liszt (helyettesíthető ugyanennyi finomliszttel)
- 6-7 ek zabpehely (esetleg müzli is megteszi, csak vigyázni kell, mert az is édesített)
- 5 dkg aszalt gyümölcs (én áfonyát használtam)
- fél tk szódabikarbóna
- 1 tk vanília kivonat (vagy 1 cs vaníliás cukor)
- csipet só
Elkészítése:
Először is kikeverjük a margarint, a cukrot, a mézet, a vanília kivonatot, majd hozzáütjük a tojást, ha már összeállt, hozzáadjuk a többi hozzávalót és nyújtható tésztát gyúrunk. Ha esetleg kicsit ragadós lenne, javasolt egy kicsit a hűtőbe tenni, vagy egy-két kanál lisztet is hozzáadhatunk még.
Ha elkészült a tészta, kb 2-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk egy süteményszúróval vagy egy lisztezett pohárral. Kicsit hosszúkásra formázzuk és mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe olyan 15 percre, míg aranybarna nem lesz. Érdemes figyelemmel kísérni nehogy túlsüljenek a kekszek.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.