Fasírtból virág recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 pohár tejföl
- só
Fasírthoz:
- 0,5 kg darált hús
- 2 szelet kenyér
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- fűszerpaprika
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek. finomliszt
- zsemlemorzsa
Díszítéshez:
- fodros petrezselyemzöld
- 1 db paradicsom
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és a tejföllel kikeverjük. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük. A vízbe áztatott és kinyomkodott kenyérszeleteket összekeverjük a darált hússal és a hagymával.
Sózzuk, borsozzuk meghintjük fűszerpaprikával. Beletesszük a tojásokat, belenyomkodjuk a fokhagymát és meghintjük 2 ek. liszttel. Jól összedolgozzuk, kis gombócokat formálunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsába és olajban kisütjük.
Egy tányérra halmozunk a krumplipüréből valamennyit, körbe rakjuk fasírtgolyókkal. Fodros petrezselyem szára lesz a virágunk szára, a leveleivel a tányér alját megszórjuk. Vékony paradicsom cikkekkel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »