Cukros fánk recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 g élesztő
- 1 csipet só
- 4 ek kristálycukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 1 ek étolaj
- porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt összemorzsoljuk, és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a kristálycukrot, az étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk, és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.
Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat forró olajban szép barnára sütjük.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
A cukros fánk kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 246 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 46 g
Zsír: 3 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 46 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.