Cukros fánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 g élesztő
- 1 csipet só
- 4 ek kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 1 ek étolaj
- porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt összemorzsoljuk, és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a kristálycukrot, az étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk, és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.
Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat forró olajban szép barnára sütjük.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
A cukros fánk kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 46 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »