Csokicseppes dominó recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 7-8 dkg csokicsepp
Elkészítése:
A csokicseppek kivételével a többi hozzávalót egy tálba tesszük és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett felületen kb 4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és 2*4 cm-es téglalapokra vágjuk. Ha szép egyenes vonalakat szeretnénk, használhatunk vonalzót. Egy kés tompa oldalával kialakítjuk a középső vonalat.
A dominókat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól kissé távolabb, majd a cseppeket kissé belenyomkodjuk és kialakítjuk a dominókat.
180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsül. Vigyázzunk, mert ekkor a csoki még olvadt, meleg. Könnyen megégetheti az ember a kezét és a száját, valamint el is maszatolódhat. :) Kicsit várjunk a kiszedéssel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »