Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos csiga recept

Citromos csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Domi kicsi fiam volt soron a sütiválasztásban. Nem igazán szereti a krémes és habos dolgokat, így sejtettem valami keksznél vagy linzernél fogunk kikötni :) Ezekre a színes kis csigákra esett a választása. Fincsik lettek és jó móka volt az elkészítésük.

    Hozzávalók 40 db kekszhez:

    • 8 dkg porcukor
    • 15 dkg puha vaj
    • 1 citrom
    • 20 dkg finomliszt
    • 2 ek tej
    • 1 kk vanília aroma
    • rózsaszín ételfesték vagy 1 kiskanál málnaszörp

    Elkészítése:

    A porcukrot a vajjal krémesre keverjük, majd a citrom reszelt héjával ízesítjük.A masszához adjuk a lisztet, a tejet- és jó alaposan összedolgozzuk.

    A keveréket két részre osztjuk. Egyikbe cseppentsünk rózsaszín ételfestéket vagy málnaszörpöt. Addig keverjük amíg teljesen egynemű rózsaszín nem lesz.
    Mindkét masszából külön-külön tésztát gyúrunk és fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

    Lisztezzük be a gyúródeszkát és a sodrófát is, majd mindkét tésztát 25 X 15 cm nagyságú téglalapra és kb 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Én más módszert alkalmazok. Két nejlon zacskót hosszabb oldalán félbe vágok, a tésztát két zacskó közé téve nyújtom ki, így nem kell pluszban liszteznem valamint könnyebben dolgozok a tésztával a tekerésnél is jobb :)

    A fehér tésztát kicsi vízzel lekenjük, majd a rózsaszín tésztát óvatosan ráhelyezzük, széleit éles késsel levágjuk, majd hosszabbik oldalától szorosan felcsavarjuk. A tekercset fóliába göngyölve, hűtőben újabb 30 percet pihentetjük.

    A sütőt előmelegítjük 180 °C -ra. Közben a tésztatekercset szeljük 5 mm-es karikákra, majd az így kapott csigákat sütőpapíros tepsibe fektetjük.
    A csigák 12-15 perc alatt megsülnek. Szedőlapát segítségével rácsra tesszük hűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá