Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Capuccinos kuglóf recept

Capuccinos kuglóf
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    (22 cm-s kuglóf formához)
    (1 csésze=250 ml)

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csésze cukor
    • 1 csésze olaj
    • 150 ml joghurt/vagy tejföl
    • 1 csésze tej
    • 1 tk vanília esszencia
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csapott tk instant kávé
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 1/2 csésze kukorica liszt
    • 2 1/2 csésze búza finomliszt
    • egy maréknyi süthető csokilencse
    • csipet só

    A tetejére:

    • 100 g csokoládé
    • 3 ek habtejszín
    • 1 maréknyi sós mogyoró

    Elkészítése:

    Sütőt előmelegítjük 180 fokra, kuglóf formát előkészítjük(vajazzuk, enyhén lisztezzük) Kétféle lisztet, sütőport összekeverjük, félre tesszük. Tejet meglangyosítjuk és feloldjuk benne  az instant kávét.

    A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd a joghurtot és az olajat is bele keverjük. Ízesítjük sóval, vanília esszenciával, citrom reszelt héjával.

    Folytonos keverés közben hozzá adagoljuk a lisztes keveréket. Tejes kávéval lazítunk a tészta állagán, majd ízlés szerint, süthető. Csoki cseppeket is keverhetünk a masszához.

    Előkészített kuglóf formába kanalazzuk és a forró sütő alsó rácsára toljuk. 45-50 perc sütés után, tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellőképpen átsült-e a tésztánk.

    Tálcára borítva, saját gőzében hagytam pihenni a süteményt 10 percig,  csak utána szedtem le róla a formát. (könnyű dolgom volt, mert szilikon formám van)

    Rácsra téve kihűtjük és ízlés szerint porcukorral hintjük, vagy olvasztott csokival leöntjük.

    Gyerkőceim az elhagyhatatlan,házi baracklekvárba is bele “tunkolták”. Jó tartású, könnyen szelhető kuglóf, ami nem szárad ki egyhamar :D

    Barátnős-kávézós-beszélgetős alkalmaknál biztos el fogom készíteni!

    Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat!

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá