Brokkolis burgonyapogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 25 dkg brokkoli
- 3-4 ek burgonyapehely vagy (gluténmentes) liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- frissen őrölt fehér bors
- olívaolaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Ezzel egy időben a brokkoli rózsáit is roppanósra főzzük.
A megfőtt burgonyát és brokkolit összetörjük, de úgy hogy darabos maradjon – ne legyen pépes -, hozzáadjuk a burgonyapelyhet, a tojást, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
Ha úgy ítéljük meg, hogy túl lágy a tészta (tapasztalatom szerint ez krumpli függő), akkor adjunk még hozzá burgonyapelyhet, vagy (gluténmentes) lisztet. A cél az, hogy egy jól formázható állagú masszát kapjunk.
Golyókat formálunk belőle, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét lelapítjuk, egy ecset segítségével megkenjük olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »