Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brokkolis burgonyapogácsa recept

Brokkolis burgonyapogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg burgonya
    • 25 dkg brokkoli
    • 3-4 ek burgonyapehely vagy (gluténmentes) liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • frissen őrölt fehér bors
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Ezzel egy időben a brokkoli rózsáit is roppanósra főzzük.

    A megfőtt burgonyát és brokkolit összetörjük, de úgy hogy darabos maradjon – ne legyen pépes -, hozzáadjuk a burgonyapelyhet, a tojást, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.

    Ha úgy ítéljük meg, hogy túl lágy a tészta (tapasztalatom szerint ez krumpli függő), akkor adjunk még hozzá burgonyapelyhet, vagy (gluténmentes) lisztet. A cél az, hogy egy jól formázható állagú masszát kapjunk.

    Golyókat formálunk belőle, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét lelapítjuk, egy ecset segítségével megkenjük olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá