Brokkolis burgonyapogácsa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 25 dkg brokkoli
- 3-4 ek burgonyapehely vagy (gluténmentes) liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- frissen őrölt fehér bors
- olívaolaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Ezzel egy időben a brokkoli rózsáit is roppanósra főzzük.
A megfőtt burgonyát és brokkolit összetörjük, de úgy hogy darabos maradjon – ne legyen pépes -, hozzáadjuk a burgonyapelyhet, a tojást, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
Ha úgy ítéljük meg, hogy túl lágy a tészta (tapasztalatom szerint ez krumpli függő), akkor adjunk még hozzá burgonyapelyhet, vagy (gluténmentes) lisztet. A cél az, hogy egy jól formázható állagú masszát kapjunk.
Golyókat formálunk belőle, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét lelapítjuk, egy ecset segítségével megkenjük olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!