Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bagolyfiókák vaníliás tésztából recept

Bagolyfiókák vaníliás tésztából
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12,5 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 35 dkg liszt
    • 1 kk sütőpor
    • csipet só
    • 60 db csokicsepp a szemeknek (esetleg mazsola is lehet)
    • 30 egész török mogyoró (esetleg mandula is lehet)

    Szükség lesz még:

    • 1 közepes pogácsa szaggatóra
    • 1 villára

    Elkészítése:

    A szoba hőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk. A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet. Alaposan összedolgozzuk. Ne ijedjünk meg, elég lágy lesz a tészta. Tegyük a hűtőbe pihenni 1 órára.

    Erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki 3 mm vastagra (én 3 részre vettem a tésztát és egyenként nyújtottam ki, hogy könnyebb legyen vele dolgozni).

    Szaggassunk ki közepes méretű korongokat. A hulladék tésztából hengergessünk apró golyókat, ezek lesznek a szemek.
    Tegyük egymás mellé, középre a korongra, majd kissé nyomjuk laposra. Tegyünk a szemek közepére 1-1 csokicseppet, azt is kicsit nyomjuk a tésztába. Egy szem török mogyorót állítsunk élére a két szem alá.

    A pogácsa szaggatóval nyomjunk a fióka két oldalára 1-1 félkör alakú bevágást, de ne metsszük át teljesen, majd egy villa hegyét nyomjuk a tésztába két helyen, ezek lesznek a lábak.

    Óvatosan tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe kicsit távol egymástól. Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Vigyázzunk, mert hamar megpirul és akkor kemény lesz.

    Hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mert melegen a csokicsepp elkenődhet, ha hozzáérünk. 30 fióka született ebből az adagból.

    Tipp:

    A fiókák készítése lépésekben megtekinthető a blogon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá