Zöldséges bulgur recept

Hozzávalók:
- 1 csésze bulgur (nagyobb szemű)
- 2 sárgarépa
- 1 paszternák (v. zöldség)
- 10 dkg zöldborsó
- őrölt bors
- só
- olívaolaj
- víz
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerinti méretben zsülienre vágjuk.
Egy edénybe vizet öntünk, felforraljuk, majd enyhén sózzuk. Beleöntjük a bulgurt, és hozzáadjuk a zsülienre vágott zöldségeket és a zöldborsót. (Én fagyasztott borsót használtam.)
Kb. 10 perc alatt puhára főzzük, majd tésztaszűrőbe öntjük, és jól lecsepegtetjük.
Egy edénybe pici olajat öntünk, kicsit felmelegítjük, majd ráöntjük a lecsepegtetett zöldséges bulgurt. Ízlés szerint sózzuk, pici borsot őrlünk rá, majd óvatosan összekeverjük.
Tálalhatjuk húsok mellé köretként, de így magában is fogyasztható.
A zöldséges bulgur kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »