Zöldséges bulgur recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 csésze bulgur (nagyobb szemű)
- 2 sárgarépa
- 1 paszternák (v. zöldség)
- 10 dkg zöldborsó
- őrölt bors
- só
- olívaolaj
- víz
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerinti méretben zsülienre vágjuk.
Egy edénybe vizet öntünk, felforraljuk, majd enyhén sózzuk. Beleöntjük a bulgurt, és hozzáadjuk a zsülienre vágott zöldségeket és a zöldborsót. (Én fagyasztott borsót használtam.)
Kb. 10 perc alatt puhára főzzük, majd tésztaszűrőbe öntjük, és jól lecsepegtetjük.
Egy edénybe pici olajat öntünk, kicsit felmelegítjük, majd ráöntjük a lecsepegtetett zöldséges bulgurt. Ízlés szerint sózzuk, pici borsot őrlünk rá, majd óvatosan összekeverjük.
Tálalhatjuk húsok mellé köretként, de így magában is fogyasztható.
A zöldséges bulgur kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 85 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.