Zöldbabos krumplipüré csibe recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 0,5 kg zöldbab
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
- 2 fekete olajbogyó
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes paprika
- 1 csokor kapor
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, majd összetörjük.
A babot feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kikeverjük a megfőtt burgonyával és a tejföllel.
Egy adagot tányérra halmozzuk és kiscsibe formát alakítunk ki belőle. Ketté vágott olajbogyó a szeme, egy szelet paprika a szárnya,taraja és a csőre.
A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, virágformát alakítunk ki belőle és a kaporra helyezzük.
A zöldbabos krumplipüré csibe kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

