Zöldbabos krumplipüré csibe recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 0,5 kg zöldbab
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
- 2 fekete olajbogyó
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes paprika
- 1 csokor kapor
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, majd összetörjük.
A babot feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kikeverjük a megfőtt burgonyával és a tejföllel.
Egy adagot tányérra halmozzuk és kiscsibe formát alakítunk ki belőle. Ketté vágott olajbogyó a szeme, egy szelet paprika a szárnya,taraja és a csőre.
A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, virágformát alakítunk ki belőle és a kaporra helyezzük.
A zöldbabos krumplipüré csibe kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »