Zöldbabos krumplipüré csibe recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 0,5 kg zöldbab
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
- 2 fekete olajbogyó
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes paprika
- 1 csokor kapor
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, majd összetörjük.
A babot feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kikeverjük a megfőtt burgonyával és a tejföllel.
Egy adagot tányérra halmozzuk és kiscsibe formát alakítunk ki belőle. Ketté vágott olajbogyó a szeme, egy szelet paprika a szárnya,taraja és a csőre.
A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, virágformát alakítunk ki belőle és a kaporra helyezzük.
A zöldbabos krumplipüré csibe kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »