Uborkasaláta recept

Hozzávalók:
- 5/6 rész salátauborka vagy bármilyen nyers uborka
- 1/6 rész vöröshagyma
- cukor vagy édesítőszer
- só
- friss kaporlevél
- ecet
Elkészítése:
Az uborkát és a vöröshagymát megtisztítjuk, legyaluljuk egy tálba. Egy nagy csipet sót, és csipet cukrot szórunk rá, majd összekavarjuk. 10 percig állni hagyjuk. (Kicsavarni nem szabad, csak összetörjük és nem marad ropogós és jóízű!). Közben a kaporlevelet összevágjuk, jó apróra és belekeverjük. Ízlés szerinti ecetet öntünk rá, és pici vízzel hígítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »