Uborkasaláta recept

Hozzávalók:
- 5/6 rész salátauborka vagy bármilyen nyers uborka
- 1/6 rész vöröshagyma
- cukor vagy édesítőszer
- só
- friss kaporlevél
- ecet
Elkészítése:
Az uborkát és a vöröshagymát megtisztítjuk, legyaluljuk egy tálba. Egy nagy csipet sót, és csipet cukrot szórunk rá, majd összekavarjuk. 10 percig állni hagyjuk. (Kicsavarni nem szabad, csak összetörjük és nem marad ropogós és jóízű!). Közben a kaporlevelet összevágjuk, jó apróra és belekeverjük. Ízlés szerinti ecetet öntünk rá, és pici vízzel hígítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »