Uborkasaláta recept

Hozzávalók:
- 5/6 rész salátauborka vagy bármilyen nyers uborka
- 1/6 rész vöröshagyma
- cukor vagy édesítőszer
- só
- friss kaporlevél
- ecet
Elkészítése:
Az uborkát és a vöröshagymát megtisztítjuk, legyaluljuk egy tálba. Egy nagy csipet sót, és csipet cukrot szórunk rá, majd összekavarjuk. 10 percig állni hagyjuk. (Kicsavarni nem szabad, csak összetörjük és nem marad ropogós és jóízű!). Közben a kaporlevelet összevágjuk, jó apróra és belekeverjük. Ízlés szerinti ecetet öntünk rá, és pici vízzel hígítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »