Ropogós újburgonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg apró szemű újburgonya
- 3 evőkanál olaj
- só
Elkészítés:
A megforrósított olajba öntjük az alaposan megmosott, de héjas újburgonyát, és a saját levében, fedő alatt puhára pároljuk. Párolás közben nem sózzuk meg, és nem kevergetjük, hanem a lábast rázogatjuk, hogy a burgonyaszemek egyenletesen puhuljanak. Végül a fedőt levéve, nagy lángon ropogós barnára sütjük, és csak a tálon sózzuk. Célszerű nagyon vastag falú, például vaslábasban készíteni. Ha nem keverjük, a burgonyák héját nem sértjük fel, és nem ég oda a burgonyánk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »