Rizskrokett recept
Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 2 dkg liszt, 2 dkg vaj
- 1 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - zsír vagy olaj a sütéshez
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A vajat a liszttel felhevítjük, hozzáadjuk a tejet és az egészet sűrű masszává főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk az előre kifőzött rizst, beleütünk egy tojást és jól összedolgozzuk. Kanállal vagy vizes kézzel rudacskákat formázunk belőle, melyet lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatunk és forró zsiradékban kisütjük.Kiváló körítésnek bármilyen hús ételhez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

