Pezsgős, mazsolás, párolt káposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
1 kisebb fej káposzta
2 kis fej lila hagyma
10 dkg. mazsola
1 kávés kanál kömény
só, bors
kevés barna cukor, vagy édesítőszer, esetleg nyírfacukor
1 ek. olaj
1 dl. édes pezsgő
kevés fehérbor ecet
csipet csombor (borsikafű)
kevés kakukkfű
Elkészítése:
A mazsolát a pezsgőbe áztatjuk.
A káposztát legyaluljuk, vagy apróra vágjuk, majd besózzuk. A lila hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk. 10 perc állás után a káposztát kevés olajon pároljuk, majd rövid idő után hozzáadjuk a lila hagymát, az egész köményt, a borsot, a barna cukrot, vagy szorbitot. Fedő alatt pároljuk.
Ne feledkezzünk meg a káposzta időnkénti megkavarásáról! Mikor a káposzta kicsit megpuhul, picit barnul, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát a pezsgővel együtt, kevés borecetet, és a zöld fűszereket is. Ne felejtsük megkóstolni, és ha kell ízesíteni. Még 10 perc párolás után tálalhatjuk.
Tipp:
Disznótoros ételek, sültek, kacsacomb elengedhetetlen körete.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »