Párolt uborka recept

Hozzávalók:
- 75 dkg kígyóuborka
- 3 evőkanál olaj
- só
- őrölt fehér bors
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A jól megmosott, megtörölgetett uborkát héjastól két milliméter vastag szeletekre vágjuk, és az olajban, a sóval meg a borssal ízesítve, fedő alatt, kis lángon, a saját levében puhára pároljuk. A tálon reszelt sajttal is meghinthetjük a tetejét. Az olívaolaj jobb hozzá, mint a napraforgóolaj, mert ez a köret arab eredetű, és ott olíva- vagy szezámolajjal készítik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »