Parmezános brokkolikrokett recept
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
- kb 5-8 dkg reszelt parmezán vagy hasonló jellegű sajt
- só
- pici bors
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy nagy lábos aljába vizet öntünk, felforraljuk, és fölé tesszük a zöldségpárolót.
A brokkolit (a kellően zsenge részeit meghagyva) rózsákra szedve leöblítjük, és a párolóra tesszük. Lefedjük a lábost, és kb 10 perc múlva kész is a roppanósra párolt zöldség.
Hagyjuk kihűlni, majd egy nagy tálban összedolgozzuk a többi hozzávalóval. 15 percig hagyjuk állni, hogy a morzsa összefogja.
Könnyű mozdulatokkal kroketteket vagy tallérokat formálunk, morzsába forgatjuk, és forró olajban éppencsak megsütjük.
Tartármártással, friss salátával főételként is tálalhatjuk, de lehet köret is hal vagy frissensült mellé, esetleg sajtmártással is kínálható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

