Parmezános brokkolikrokett recept
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
- kb 5-8 dkg reszelt parmezán vagy hasonló jellegű sajt
- só
- pici bors
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy nagy lábos aljába vizet öntünk, felforraljuk, és fölé tesszük a zöldségpárolót.
A brokkolit (a kellően zsenge részeit meghagyva) rózsákra szedve leöblítjük, és a párolóra tesszük. Lefedjük a lábost, és kb 10 perc múlva kész is a roppanósra párolt zöldség.
Hagyjuk kihűlni, majd egy nagy tálban összedolgozzuk a többi hozzávalóval. 15 percig hagyjuk állni, hogy a morzsa összefogja.
Könnyű mozdulatokkal kroketteket vagy tallérokat formálunk, morzsába forgatjuk, és forró olajban éppencsak megsütjük.
Tartármártással, friss salátával főételként is tálalhatjuk, de lehet köret is hal vagy frissensült mellé, esetleg sajtmártással is kínálható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

