Parmezános brokkolikrokett recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
- kb 5-8 dkg reszelt parmezán vagy hasonló jellegű sajt
- só
- pici bors
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy nagy lábos aljába vizet öntünk, felforraljuk, és fölé tesszük a zöldségpárolót.
A brokkolit (a kellően zsenge részeit meghagyva) rózsákra szedve leöblítjük, és a párolóra tesszük. Lefedjük a lábost, és kb 10 perc múlva kész is a roppanósra párolt zöldség.
Hagyjuk kihűlni, majd egy nagy tálban összedolgozzuk a többi hozzávalóval. 15 percig hagyjuk állni, hogy a morzsa összefogja.
Könnyű mozdulatokkal kroketteket vagy tallérokat formálunk, morzsába forgatjuk, és forró olajban éppencsak megsütjük.
Tartármártással, friss salátával főételként is tálalhatjuk, de lehet köret is hal vagy frissensült mellé, esetleg sajtmártással is kínálható.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.