Parajpüré recept

Hozzávalók:
- 1 kg paraj vagy 2 csomag mirelit paraj
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- fél liter tej
- só
- őrölt bors vagy fokhagyma
Elkészítés:
Ha friss parajból készítjük, azt megtisztítjuk, többször váltott vízben megmossuk, majd vízben puhára főzzük. Ezután alaposan lecsepegtetjük, sőt ki is nyomkodjuk belőle a nedvességet, és áttörjük vagy turmixoljuk, esetleg átdaráljuk. Ha mirelitből készül, hagyjuk felolvadni, és sűrű szűrőbe téve, alaposan kinyomkodjuk a levét. A vajon a lisztet fehéredésig sütjük, a tejjel felengedjük, és a parajt beletéve, megsózzuk, alaposan megborsozzuk. Sokan fokhagymásán szeretik, akkor nem kerül bele bors, hanem a rántásba két gerezd tört fokhagymát rakunk. Alaposan összeforraljuk, ha kell, még tejjel hígítjuk. Sokan nem rántással sűrítik a parajt, hanem tejben áztatott, áttört zsemlével. Mások reszelt szerecsendióval ízesítik.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »