Paradicsomos zöldbabsaláta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab, párolásra előkészítve
- 5 dkg vaj
- olíva olaj
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 50 dkg paradicsom meghámozva, felkockázva
- 1 kis fej vöröshagyma
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- bors
Elkészítés: Először a zöldbabot a vajban fedő alatt, lassú tűzön pároljuk meg. Vigyázzunk, ne főzzük túl puhára a zöldbabot.
Egy kis olíva olajon kezdjük el pirítani a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot, és jó erős lángon hőkezeljük őket. 2-3 perc múlva vegyük lejjebb a tüzet, és adjuk a fokhagymát is az ételhez, majd sózzunk, borsozzunk. Ha a paradicsomos alap elkészült, akkor zárjuk el alatta a tüzet, és keverjük bele a reszelt sajtot. Ezt követően már csak annyi dolgunk van, hogy a megpárolt zöldbabot beleforgassuk a paradicsomos alapba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »