Paradicsomos burgonya recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál olaj
- 2 csapott evőkanál liszt
- 1/2 liter ivóparadicsom
- só
- cukor
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és sós vízben fedő alatt, kis lángon puhára főzzük. Az olajból a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, a paradicsomlevet beleöntjük és kevés burgonyafőzővízzel hígítjuk. A leszűrt burgonyát belerakjuk, és cukorral ízesítjük. Még néhány percig forraljuk, úgy tálaljuk. Készíthetjük burgonyafőzővízzel hígított paradicsompüréből vagy akár 1 kiló friss, megfőzött, áttört paradicsomból is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

