Paradicsomos burgonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál olaj
- 2 csapott evőkanál liszt
- 1/2 liter ivóparadicsom
- só
- cukor
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és sós vízben fedő alatt, kis lángon puhára főzzük. Az olajból a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, a paradicsomlevet beleöntjük és kevés burgonyafőzővízzel hígítjuk. A leszűrt burgonyát belerakjuk, és cukorral ízesítjük. Még néhány percig forraljuk, úgy tálaljuk. Készíthetjük burgonyafőzővízzel hígított paradicsompüréből vagy akár 1 kiló friss, megfőzött, áttört paradicsomból is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »