Nokedli recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- víz
- olaj
Elkészítés:
A lisztet, a tojást és kb. 1,5-2 dl vizet keverjük el, és már kész is a nokedli tészta. A víz mennyiségét nagyon nehéz leírni, de a tészta készítése közben már könnyebb eltalálni: az a lényeg, hogy egy könnyen szaggatható, közepes sűrűségű tésztát kapjunk.
A nokedli tésztának még egy titka van, a hozzávalókat nem szabad túl homogénre dolgozni, nem baj, ha kis lisztcsomók maradnak benne.
Egy jó nagy űrtartalmú lábosban forraljunk vizet, öntsünk bele egy pici olajat, valamint tegyünk bele 1 teáskanál sót, és a lobogó vízbe nokedli szaggató segítségével szaggassuk bele a nokedliket. Profik egy kés és egy vágódeszka segítségével is tudnak nokedlit szaggatni.
Egyszerre mindig kevés nokedlit tegyünk a vízbe, inkább főzzük ki ezt a mennyiséget kétszerire. Ha a nokedlik felmentek a víz tetejére, akkor kész is vannak – nem kell őket tovább főzni, sokan it rontják el a receptet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »