Hercegnő burgonya recept

Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 10 dkg margarin
- 1 tk só
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A megtisztított és apróra vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Ízesítjük sóval és szerecsendióval, majd elkeverjük benne a margarint.
Hagyjuk egy kicsit hűlni.
Közben a sütőt előmelegítjük. Két nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A krumplihoz adunk két tojássárgáját, simára keverjük és csillagcsöves zsákba töltjük.
A sütőpapíros tepsire kis halmokat nyomunk.
200 fokon hőlégkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor már kezd egy kicsit pirulni a teteje, akkor jó.
Melegen, azonnal kínáljuk.
Tipp:
Már jó rég terveztem, hogy kipróbálom ezt a finomságot, de valahogy mindig eltolódott. Aztán jött egy nagyobb családi összejövetel, egy közös ebéddel és gondoltam kockáztatok. Ismeretlenül is mindent egy lapra feltéve elkészítettem. Nagyon finom lett és szép is, bár ez egy elég nagy adag, két nagyméretű tepsit töltött meg. Különböző sültekhez kínáltam köretként és többféle vegyes saláta kíséretében.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »