Hercegnő burgonya recept
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 10 dkg margarin
- 1 tk só
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A megtisztított és apróra vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Ízesítjük sóval és szerecsendióval, majd elkeverjük benne a margarint.
Hagyjuk egy kicsit hűlni.
Közben a sütőt előmelegítjük. Két nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A krumplihoz adunk két tojássárgáját, simára keverjük és csillagcsöves zsákba töltjük.
A sütőpapíros tepsire kis halmokat nyomunk.
200 fokon hőlégkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor már kezd egy kicsit pirulni a teteje, akkor jó.
Melegen, azonnal kínáljuk.
Tipp:
Már jó rég terveztem, hogy kipróbálom ezt a finomságot, de valahogy mindig eltolódott. Aztán jött egy nagyobb családi összejövetel, egy közös ebéddel és gondoltam kockáztatok. Ismeretlenül is mindent egy lapra feltéve elkészítettem. Nagyon finom lett és szép is, bár ez egy elég nagy adag, két nagyméretű tepsit töltött meg. Különböző sültekhez kínáltam köretként és többféle vegyes saláta kíséretében.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


