Hercegnő burgonya recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 500 g burgonya
- 5 dkg vaj
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 kávéskanál só
- szerecsendió ízlés szerint (frissen reszelt)
Elkészítése:
A meghámozott burgonyát felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük.
Leszűrjük és hozzákeverjük a vajat.
Hűlni hagyjuk. Amikor langyos vagy csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a tojás sárgákat. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.
Nyomózsákba téve csinos kis kupacokat gyártunk egy sütőpapírral, vagy szilikon sütőlappal bélelt tepsire.
220 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt aranyszínűre sütjük. (Akkor jó, mikor kívülről ropog, belülről viszont puha)
Forrás: https://https://www.nosalty.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.