Hajdina készítése recept

Hozzávalók:
- 1 púpos bögre hajdina
- 2,5 bögre forró víz
- só
Elkészítése:
A hajdinát tegyük szűrőbe, mossuk meg alaposan és hagyjuk lecsepegni. Egy edényt melegítsünk fel a tűzhelyen, majd öntsük bele a hajdinát és kevergetve, közepes lángon pirítsuk meg. (Pörkölt mogyoró jellegű illata lesz.)
Öntsük fel 2,5 bögre forró vízzel és sózzuk meg. Takarék lángon főzzük kb. 20-25 percet, amíg meg nem puhul és a szemek szét nem nyílnak.
Tipp:
Amikor elkészült, megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel. A hajdina nagyon egészséges, segít az ereket megtisztítani és számos kedvező hatása van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »