Hagymakrémes burgonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, hosszúkásra felvágva, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és az egyik kanál olajjal kikent, mély tűzálló tálba öntjük. Közben a másik kanál olajban a karikákra vágott hagymát megpirítjuk, a liszttel meghintjük, és a tejjel felengedve, megsózzuk, megborsozzuk. Mártás sűrűségűre forraljuk, a burgonyára öntjük, és a sütőben közepes lángon a tetejét megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »