Hagymakrémes burgonya recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, hosszúkásra felvágva, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és az egyik kanál olajjal kikent, mély tűzálló tálba öntjük. Közben a másik kanál olajban a karikákra vágott hagymát megpirítjuk, a liszttel meghintjük, és a tejjel felengedve, megsózzuk, megborsozzuk. Mártás sűrűségűre forraljuk, a burgonyára öntjük, és a sütőben közepes lángon a tetejét megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

